Tratamentul mecanic de canal este una dintre componentele importante ale tratamentului de canal. TMC, prescurtarea de la tratamentul mecanic de canal, se refera efectiv la curatarea si largirea canalelor.

Canalele se curate cu ajutorul acelor manuale (din ce in ce mai putin folosite) si rotative. Astfel se obtine o curatare eficienta.

De ce trebuie sa curatam canalele?

Pentru ca in interiorul lor, daca a fost de exemplu o carie profunda, exista bacterii, tesut dentar infectat etc.

Se curate cu ajutorul acelor de canal si irigantilor, rolul celor din urma fiind actiunea antibacteriana si indepartarea eficienta a detritusurilor (acele resturi infectate din canal).

In aceasta etapa a tratamentului de canal se masoara lungime canalului cu ajutorul unui apparat special apoi se curata cu un ac ales de medicul endodont, ac care trebuie sa aiba dimensiunile potrivite pentru a ajunge pana la varful canalului fara a depasi insa si a atinge toti peretii canalului, pentru a asigura o curatare eficienta.

Astfel, in etapa de TMC, acele impreuna cu spalaturile effectuate au scopul de a obtine maximum de dezinfectare a canalelor care se poate obtine in conditii de siguranta. Apoi se trece la partea de obturare a canalelor radiculare.

 

Pentru a solicita o programare va rugam completati formularul de mai jos.