Medicul endodont realizeaza tratamentul endodontic sub microscop. De ce?

Deoarece microscopul operator dentar (DOM) este instrumental de baza in endodontia moderna. El mareste campul operator astfel incat se vad canalele in detaliu. Cu ajutorul microscopului ne asiguram ca nu ratam canale suplimentare, ne asiguram ca scoatem tot continutul vizibil din canale, realizam o irigare corecta a canalelor cu substanta dezinfectanta, putem vedea instrumentele fracturate si nu in ultimul rand suntem siguri ca am curatat corect caria. De asemenea foarte important de mentionat este faptul ca diagnosticul se pune uneori doar dupa o inspectie efectuata cu ajutorul microscopului, asa cum este de exemplu in cazul fracturilor verticale. In acest caz dintele este compromise si singura optiune va fi extractia.

Astfel la microscop se poate efectua tratamentul de canal al unui molar (pluriradicular), premolar, incisive (monoradicular).

Atitudinea terapeutica va fi diferita insa pentru cazurile cu dinti permanenti, cu apexul inchis sau apexul deschis, in functie si de varsta pacientului.

Asadar microscopul este poate cel mai important aparat din cabinetul medicului endodont. El nu face treaba in locul medicului endodont, insa este de un real ajutor! Fara el am lucra in orb. Este insa foarte adevarat ca acest aparat se dovedeste inutil fara cunostintele teoretice minime despre acest domeniu.

 

Pentru a solicita o programare va rugam completati formularul de mai jos.