Apex locatorul sau mai bine spus foramen locatorul este unul dintre aparaturile intalnite in cabinetul oricarui endodont. Este un aparat de baza in endodontia moderna care ne ajuta sa stabilim lungimea corecta a canalului radicular.

Este un aparat care de obicei scoate un sunet in momentul in care ne apropiem de capatul canalului si astfel medicul stie pe ce lungime trebuie sa faca tratamentul mecanic de canal (despre care am vorbit aici).

Endomotorul este un aparat la piesa caruia se fixeaza acele rotative (adica acele cu care se realizeaza TMC, cele care inlocuiesc acele clasice cu care se facea tratamentul de canal). Are deja setate viteza de rotatie si alti parametrii apoi folosind lungime de lucru data de foramen locator, medicul va incerca din mai multe miscari sa ajunga la acea lungime de lucru, miscari care vor alterna cu spalaturi cu substante speciale.

Important de mentionat este ca acea lungime de lucru se va verifica si cu o radiografie, pentru a fi siguri ca lucram pe lungime corecta.

 

Pentru a solicita o programare va rugam completati formularul de mai jos.